وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه سالانه 25 ترابیت اطلاعات اروپا به آسیا از کانال سوئز صورت میگیرد، گفت: در برنامه پنجم با توجه به هدف هاب شدن ایران در منطقه پیشبینی شده که 20 درصد ترافیک کانال سوئز از طریق ایران منتقل شود.<BR>
وایمکس نیوز - رضا تقیپور در حاشیه مراسم بهرهبرداری از دو پروژه شرکت ارتباطات زیرساخت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که با توجه به هدف ایران برای تبدیل شدن به هاب منطقه، پیشبینی میکنید سهم ایران از ترانزیت ترافیک کانال سوئز چقدر باشد، گفت: دستیابی به سهمی از ترانزیت ترافیک کانال سوئز در برنامه پنجم هدف قرار داده شده است که پیشبینی میکنیم طی برنامه پنجم 20 درصد ترافیک ترانزیت شده از کانال سوئز از طریق کشور ما منتقل شود.
وی افزود: همزمان با میلاد نبی اکرم دو پروژه درگاه نوردوز و پروژه فاز نخست شبکه ملی دیتا در شرکت ارتباطات زیرساخت به بهرهبرداری رسید.
وی ادامه داد: با افتتاح درگاه نوردوز مسیر ترانزیت شمال به جنوب کامل شد که با این افزایش ظرفیت امکان ترافیک را خواهیم داشت.
وی ادامه داد: ظرفیت فعلی این مسیر 30 گیگابیت بر ثانیه و قابل توسعه است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پروژه فاز نخست شبکه ملی دیتا گفت: با این پروژه ارتقا ظرفیت در داخل کشور خواهیم داشت که با آغاز به کار فاز نخست شبکه IP/MPLS ظرفیت داخل به 470 گیگابیت بر ثانیه افزایش مییابد.
وی ادامه داد: در حال حاضر روز به روز نقاط جدیدتری در کشور به اینترنت متصل میشود و برای مثال اخیرا بسیاری از روستاهای استان آذربایجان غربی از طریق GSM روستایی به اینترنت و اینترانت متصل شدهاند و تعداد کاربران اینترنت هر روز بیشتر میشود.
تقیپور در خصوص میزان سرمایهگذاری انجام شده در پروژه شبکه ملی دیتا، عنوان کرد: سرمایهگذاری انجام شده در فاز نخست بالغ بر 35 میلیارد تومان بوده است که سرمایهگذاری کلی برای مجموع پروژه 4 و یا 5 برابر این مبلغ است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات همچنین در بخش دیگری از سخنانش در خصوص پیشبینی سرانه پهنای باند هر نفر، گفت: در برنامه پنجم سرانه پهنای باند کشور برای هر نفر پیشبینی شده است اما در این مسئله دو نکته وجود دارد.
وی گفت: نکته اول این است که جمعیت فعال و همان کاربران را چگونه محاسبه کنیم و دوم اینکه از پهنای باندی که تهیه میشود چگونه استفاده خواهد شد و یا اصلا استفاده میشود یا خیر.
تقیپور ادامه داد: در حال حاضر در بسیاری از خطوط استان ها نیز 40 یا 50 درصد ظرفیت خطوط ADSL پر است و در برخی استان ها بیش از 50 درصد ظرفیت ایجاد شده خالی است، به جز چند شهر از جمله تهران.
وزیر ارتقاطات و فناوری اطلاعات بیان کرد: با راهاندازی شبکه دسترسی پیشبینی میکنیم به طور متوسط 4 مگ یا حداکثر 20 مگ برای هر کاربر پهنای باند داشته باشیم.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش در رابطه با گزارش تعدیل نیرو در شرکت مخابرات ایران پس از خصوصیسازی گفت: گزارش بررسیها در استانها در حال انجام است و به دلیل اینکه قرار است این گزارشها به صورت مشترک تهیه شود، نتیجه نهایی هنوز به دست نیامده و تیمهای کاری مشغول بررسی این موضوع هستند.
تقیپور در رابطه با برداشت از این موضوع گفت: به صورت صریح میگویم که گزارش به آن صورت که مطرح شده نبوده است اما کم و کسریهایی در رابطه با تغییر و کاهش ساعات کاری وجود داشته است.
وی همچنین در خصوص راهاندازی اپراتور سوم در دهه فجر گفت: به علت تراکم برنامهها در دهه فجر افتتاح اپراتور سوم اعلام رسمی نشد اما راهاندازی آزمایشی این اپراتور آغاز شده است.
وی بار دیگر عنوان کرد: قیمت سیمکارتهای این اپراتور 120 هزار تومان به علاوه مالیات است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص مسئله اینترنت پاک گفت: موضوع اینترنت پاک یک ایده است که نیازمند نظریههای بسیار قوی است.
وی تأکید کرد: هسته اولیه کار آغاز و چندین اتاق فکر نیز برای چگونگی انجام این کار آغاز شده است.
تقیپور گفت: علاوه بر این هر شهروندی که فکر میکند در این زمینه نظری دارد با مراجعه به سایت سازمان فناوری اطلاعات ایران نظر خود را برای ما ارسال کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه ایران نخستین کشوری است که این ایده را اجرایی میکند، گفت: این ایده مورد استقبال کشورهای مسلمان از جمله مالزی و کشورهای حوزه خلیج فارس واقع شده است.
منبع: خبرگزاری فارس